Veelgestelde vragen over onze activiteiten en diensten

Wat is de beste tijd om Istanbul te bezoeken? 

De beste tijd om Istanbul te bezoeken is vanaf maart tot juni of vanaf september tot november, dus tijdens het lenteseizoen  en het  herfstseizoen. Dit omdat de zomermaanden behoorlijk warm kunnen zijn en de wintermaanden erg koud, het komt vaak voor dat het in de winter sneeuwt en er vallen veelal hevige buien. Daarentegen heeft de stad tijdens de zomer- en wintermaanden wel haar charmes. In de winter is het landschap adembenemend, waarbij de bruggen die over de Bosphorus hangen en de minaretten van de moskees besneeuwd zijn. In de zomer hebben de kinderen vrij van school en spelen op straat, de terassen zijn gezellig vol en dan heerst er een behoorlijke party spirit in Istanbul. Het nachtleven van Istanbul is wereldwijd bekend en dat moet u eens ervaren hebben. Bijvoorbeeld de sjieke restaurants en clubs gelegen aan de Bosphorus  zullen u zeker een onvergetelijke ervaring rijker maken! Houdt u juist van gezellige bars, pubs, rock cafe's en lokale eetcafé's dan zijn de wijken Taksim, Ortaköy en Karaköy absoluut aan te bevelen! Wilt u liever in een rustige gemoedelijke omgeving dineren dan adviseren wij bijvoorbeeld de wijken Etiler en Arnavutköy. Neemt u alstublieft contact met ons op voor meer advies en eventueel reserveringen. 

Wat is het kledingsadvies voor uw excursies? 

Als u in de zomer reist dan adviseren wij lichte kleding te dragen, een pet of een zomerhoed is raadzaam en uiteraard zonnebrandcrème om u goed te beschermen tegen de zon en om verbranding te voorkomen. Als u in de wintermaanden reist dan is het raadzaam om warm gekleed te gaan, het kan zijn dat delen van het land onder de sneeuw liggen en het kan vaak regenen. U hoeft geen paraplu mee te nemen het, u kunt op straat heel goedkoop een paraplu aanschaffen vooral op de dagen dat het regent. Voor de lente en herfst kunt u lichte kleding dragen bijvoorbeeld shirts met lange mouwen en een lentejas is handig voor de iets frisse avonden. Uiteraard zijn er genoeg kledingwinkels in Turkije voor het geval u iets wilt aangeschaffen. Turkije is per slot van rekening één van de bekendste mode producerende landen van de wereld. U kunt altijd even via het internet naar de weersverwachtingen kijken voor de periode dat u gaat reizen. Indien u een bezoek wilt brengen aan een moskee dan dient u zich gepast te kleden. De heren dienen een lange broek te dragen en de dames ook een lange broek of een lange jurk. Voor beide geldt dat de schouders bedekt moeten zijn. Voor dames adviseren we een sjaal mee te nemen die u dan tijdens u bezoek kunt gebruiken om uw haar te bedekken.  Zowel heren als dames dienen de schoenen uit te doen. Neem een tas mee, waar u uw schoeisel in kunt doen, als u het niet wilt achterlaten bij de ingang. 

Wat is de prijs van de tour? Hoe kan ik het betalen?

Bij elk tour is de prijs gespecificeerd, u kunt het reserveren en betalen via uw boekingsformulier, daar kunt u de gewenste datum en het aantal personen selecteren. 

Als ik meerdere excursies of diensten boek, krijg ik dan korting? 

Helaas is deze mogelijkheid er niet. Maar we garanderen u dat we een goede prijs kwaliteitsverhouding aanbieden voor onze diensten. Bent u niet tevreden en heeft u een gegronde reden, dan krijgt u uw geld terug.

Wat betekent "prijs per groep"?

Bij sommige privé tours hangt de prijs af van de diensten, het soort voertuig en de professionele reisgids. De prijs die we aanbieden is dan per persoon, horende bij de groep. De prijs veranderd niet als het aantal personen van de groep veranderd.  

Is de tour die ik boek een groepstour die bestaat uit verschillende deelnemers? 

Onze tours zijn exclusieve groepstours en we bieden privé  tours aan. U kunt onafhankelijk door de stad reizen en gewoon deelnemen aan kleine groepen in de gebieden waar de lokale tours worden gegeven. Hierbij krijgt u natuurlijk de gelegenheid om verschillende mensen te ontmoeten tijdens uw verblijf in de regio. We bieden ook privé tours op maat aan voor individuele reizigers, om uw wensen en behoeften te vervullen arrangeren we een georganiseerde reis, dit kan zowel gepland of spontaan verlopen. Zo bent u dus niet afhankelijk van een groep en bepaalt zelf wat  wilt zien of wilt doen. 

Kan ik ook  met een groep deelnemen aan een excursie?

U kunt voor een boeking uw eigen groep zelf creëren. Eén van de belangrijkste wensen van onze klanten is dat er de mogelijkheid is om deel te nemen aan privé-reizen. Voor deze optie kunt u kiezen maar u kunt ook zelf een manier vinden om deelnemers gezamelijk op te geven voor een tour via de boeking.

Hoe lang van te voren moet ik boeken? 

De "van te voren" term is afhankelijk van de tour waar u voor kiest. gedetailleerde informatie treft u aan op de pagina van de tour die u wilt reserveren. Gedurende de zomervakante, feestdagen en in het weekend zullen de plekken voor excursies sneller vol raken. Daarom adviseren we om de reserveringen ruim van te voren te maken als u van plan bent om op de hierbovengenoemde speciale dagen te reizen. 

Sommige tours zijn inclusief een pick-up van het hotel, maar worden we ook opgehaald als we in verschillende hotels verblijven? 

Dat is absoluut op te lossen. We kunnen u ophalen van het hotel waar u verblijft en uw vrienden bij het hotel waar zij verblijven. Tenzij de afstanden te groot zijn. Als u geen idee heeft van de locaties of twijfels heeft neem dan contact met ons op voordat u uw boeking plaatst. 

We hebben een korte reis en willen graag een tour doen op de dag van aankomst, kunt u ons van de luchthaven ophalen? 

 Dit is normaalgesproken geen probleem, vooral als u meerdere dagen in de stad verblijft. Als het een dagtour is raden wij u aan om van te voren contact met ons op te nemen zodat we tijdig uw aankomsttijden weten, een schema kunnen maken en dit allemaal naar u kunnen bevestigen. 

We zijn een grote groep en één voertuig kan niet genoeg zijn. Wat kunnen we doen? 

Als u van plan te boeken voor een grote groep, dan adviseren we u om contact met ons op te nemen zodat we met alle details die we van u krijgen de beste manier kunnen vinden om een geslaagde tour voor u te organiseren. 

Als ik niet op tijd ben voor de tour, zal er dan op mij gewacht worden?

De reguliere tours voor groepen vertrekken op tijd en de schema's kunnen niet veranderd worden, dus helaas wordt er niet gewacht. Betreffende privé tours, als u denkt dat u het niet redt om op tijd te zijn neemt u dan van te voren contact met ons op. 

Als we met kleine kinderen reizen, zijn er dan kinderzitje voor hen beschikbaar? 

Ja, de dienstverleners waar we mee samenwerken zullen hier rekening mee houden. In de meeste gevallen is het zelfs verplicht. Daarom is het belangrijk om  bij het boeken van uw reservering, de leeftijd van de kinderen en andere essentiele informatie betreffende uw kinderen door te geven

Op welke dagen vinden de activiteiten plaats? 

In het algemeen vinden de tours elke dag plaats. Als u voorkeur geeft om een bepaalde bezienswaardigheid op een specifieke dag te bezoeken dan raden wij u aan om op onze website naar de additionele informatie van de betreffende tour te gaan. Bij elke tour staat vermeld op welke dagen bepaalde musea of gebouwen gesloten zijn. Als het systeem toestaat dat u een boeking kan maken dan is er op die betreffende dag beschikbaarheid. 

Waarom moet ik in euro / dolar betalen voor de boeking?

Voor uw betalingen gebruiken we een beveiligd platform zoals Paypal en Ideal. Om de geldigheid van de creditcard te garanderen. Dat is zowel veilig voor u als voor ons. 

 We willen naar andere steden reizen, heeft u tours voor andere bestemmingen? 

Jazeker! De meeste tours kunt u op deze website vinden. We adviseren om contact met ons op te nemen zodat we u meer informatie kunnen geven en ook om details te geven over de details van u droombestemming.  

Als u geen antwoord heeft gevonden op uw vragen of opmerkingen via de veel gestelde vragen, dan kunt u hier contact met ons opnemen. We zullen uw vragen binnen 24 beantwoorden.

Informatie

Skip Navigation Links.
viaurbis.com